Вход | Регистрация

Алекови дни ще има в Свищов

Алекови дни ще има в Свищов

Алекови дни ще има през предстоящата седмица в Свищов. Проявите стартират на 12 януари с Юбилейна карикатурна изложба на Стайко Николов по случай неговата 90 - годишнина. Откриването е от 16 ч. в Художествена галерия  "Николай Павлович" в крайдунавския град. В 17 ч. в Изложбената зала на къщата музей "Алеко Константинов" ще бъде открита изложба "Що е Стършел" свършил за 70 години" и представяне на книгата "От Алеко до Алек" с хумористични разкази от български писатели.

Богатата програма продължава на следващия ден  в 15.30 ч. в Гербовата зала на общината, където пресконференция ще направят лауреати на международния конкурс за къс хумористичен разказ "Алеко". В 17 ч. ще бъде Факелното шествие от къщата музей "Алеко Константинов" до паметника на Алеко в градската градина, а в 17.30 ч. цветя ще бъдат положени на паметника на Алеко Константинов.

Празничните прояви ще завършат в 18 ч. в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856", където ще бъде тържественото честване на 154  години от рождението на Алеко Константинов. Ще бъде връчена наградата на лауреата "Покана за вечеря" – Благотворителен спектакъл от Оля Стоянова. Пиесата е  получила награда на Втория конкурс на театър "София" за съвременна българска пиеса.

Набраните средства са за лечението на малката Кристин Димитрова, болна от левкемия, съобщиха от общината в крайдунавския град. Входът за събитието е с покани на цени от 6 и 4 лв., които могат да се закупят от касата на читалището.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар