Вход | Регистрация

А ти провери ли резултатите?!

Ясни са резултати и баловете за кандидатстване в гимназия след 7-ми клас.

А ти провери ли резултатите?!
Снимка: iNews

Първо класиране за училищата след 7 клас вече е факт, това съобщиха от Министерството на образованието.

Резултатите можете да проверите чрез входящ номер и ЕГН на сайта на Министерството на образованието, младежта и науката или в съответният Инспекторат по образованието на общината, в която сте положили изпитите.

Срокът за записването след I-ви етап от класирането или подаването на заявление за участие във ІІ-ри етап е от 27.06.2013 до 01.07.2013г. (вкл.) и се извършва в училището, в което е приет ученикът. Образец на заявление за участие във втори етап на класиране се предоставя също от училището, в което се подава.

За да се запишете в избраното училище са ви нужни: заявление до директора; оригинал на удостоверение за завършен VII клас; оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващ лекар на ученика, необходимо при кандидатстване за специалности от професии /за професионални гимназии/; характеристика за развитието на ученика;

Важно е да се уточни, че учениците, които са подали документи за участие в класирането, но не са приети, автоматично участват във второто класиране. Тези, които са приети по второ или следващо желание също могат да участват във второто класиране, за да опитат шанса си да се преместят по-напред в желанията си. Тогава подават заявление в училището, в което са приети, за участие във второто класиране. Те не губят мястото си, единствено могат да се класират по по-предно желание. Списъците с приетите ученици на второ класиране ще бъдат изнесени до 4 юли, а от 5 до 8 юли приетите ще могат да се запишат в съответното училище. Броя на незаетите места след този етап на класирането ще бъдат обявени до 10 юли. Документи за участие в третото класиране ще се подават на 11 и 12 юли.  Списъците на приетите след трети етап на класиране ще бъдат обявени до 15 юли.

Обезпокоителна статистика за свободните места и паралелките в област Плевен изнесоха от Регионалния инспекторат по образованието. В седем училища от четири общини – Плевен, Кнежа, Червен бряг и Белене, няма да се осъществи прием след седми клас, тъй като няма достатъчно кандидати за сформиране на паралелки. Бъдещи осмокласници ще приемат общо 16 училища в областта.

<<Sever.bg във Facebook>>

 





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар