Вход | Регистрация

ВМРО обяви водаческата си листа

Тя се състои от 11 души, основно учители

ВМРО обяви водаческата си листа
Снимка: Север.бг

Доц. Милен Михов, областен лидер на ВМРО във Велико Търново и общински съветник е водач на листата на партията за региона за предстоящите парламентарни избори на 12 май. Втори е Кирил Кирилов, общински председател на воеводите в Горна Оряховица. Той е и общински съветник, втори мандат в местния ОбС. Третото място е отредено за Йордан Грозданов, спортист, общественик и бивш зам.-кмет на Община Велико Търново.

Листата се състои от общо 11 души, основно учители, обяви днес самият доц. Михов.

След Грозданов е Ирина Еневска, учител, Тодор Кутрев от Павликени, шести е Евгени Коев, също учител, седма е Вероника Иванова, учител.

Осми е общинският председател на ВМРО в Елена Йордан Минчев. Девети е Николай Цонев, учител и общински лидер на партията в старата столица. Най-младият в листата за бъдещите парламентарни избори е 25-годишният Александър Панайотов, завършил специалност "Право" във ВТУ. На последното 11-о място е Борис Вангелов, областен координатор на ВМРО за Великотърновска, Габровска и Търговищка области.

По традиция част от воеводите, включени в кандидат-депутатската надпревара обявиха имотното си състояние. Те призоваха и всички участници в изборите да направят такава обществена декларация за повече прозрачност и откритост пред избирателите.

Доц. Милен Михов обяви, че притежава едно жилище във Велико Търново, което е ипотекирано в размер на 33 000 и два автомобила. Не притежава дялове в търговски дружества или фирми.

Вторият в листите Кирил Кирилов съобщи, че живее под наем със семейството си. Има два автомобила и доходи като управител на частно дружество с ограничена отговорност и хонорар като общински съветник. Също не притежава акции и не участва в публични търговски дружества.

И Николай Цонев не за първи път обявява имотното си състояние. Той има дял в семеен апартамент и селска къща в Ловешко с майка си и брат си. В Търново живее в жилище на семейството на съпругата му. Има един автомобил и гараж. Няма дялове в акции или търговски фирми.

Борис Вангелов също няма никакви акции. Има наследствено жилище в Стара Загора. Няма кола, тъй като използва служебен автомобил.

Воеводите обещаха да водят ефективна и централизирана кампания, евтина, но с голям потенциал за спечелване на мандат.

"Цялата организация тръгваме мотивирано, единно, с голяма готовност и имаме самочувствие, че можем да се преборим за добър резултат. Хората искат мажоритарни избори и в това е нашия шанс. Кампанията ни ще бъде от врата на врата, от човек на човек, с много срещи с хората и откровен диалог, нещо което от години го правим", обеща доц. Мирен Михов.

Като бъдещ народен избраник той обяви три проблема, по които ще работи самоотвержено и с приоритет. На първо място е демографският проблем и развитието на държавите програми по програмата инвитро. На второ място той ще иска промени в Закона за народната просвета и нова система за финансиране на висшите училища в страната. Михов ще работи и върху насърчаване развитието на българската култура.

ВМРО се надява поне на два депутатски мандата за Великотърновски регион.

Членска маса на партията в областта варира от 700 до 1 000 души. В цялата страна членовете са 10 000.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар