Вход | Регистрация

„Аз съм Българка!”

„Аз съм Българка!”

В изискания български ресторант "МоМа” в град София бе представен официално Националният проект "Аз съм Българка!”. Идеята на 23-годишния професионален фотограф Радослав Първанов от Габрово, заел се да създаде цялостен образ, картина на България във фотоси, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това. 20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо ... сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната. 

Габрово и регионът са представени в авторския му проект със сюжетите Габрово, ЕМО "Етър”, Боженци, Трявна и Дряново. Десет габровки участват в инициативата за популяризиране на родните забележителности и история.

На бляскавото събитие в столицата присъстваха всички участнички в на проекта, както и много гости. За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм с хронологията на снимките.

Бе открита представителна изложба с 30 фотоса, отразяваща най-добрите кадри от проекта.

Радослав Първанов представи своята работа и сподели своите виждания за продължението на проекта, както и за бъдещите изяви с готовите продукти. Той разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово.  Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.


"Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца. Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито "Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39. 

1914081

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар