Вход | Регистрация

Здравни инспектори проверяват училищата преди 15 септември във Врачанско

Здравни инспектори проверяват училищата преди 15 септември във Врачанско

Инспектори от Районната здравна инспекция обикалят училищата във Врачанско, за да направят проверки дали с ремонтите през лятото са изпълнени техните предписания. Такива предписания за безопасните и здравословни условия в училищата се правят в края на всяка учебна година. "До момента няма затворено от нас училище”, коментираха за "Дарик”от РЗИ.

През изминалата седмица на едно училище е издадено предписание. Това е Основното училище "Георги Стойков Раковски” в село Търнак. "Предписанието е до края на месеца да поставим решетки на прозорците на физкултурните салони. Вчера поставихме на единия салон и решетките за другия също са готови, но човекът, който ги монтира в момента е зает и ще ги поставим не в тази, а в следващата неделя” – каза за "Дарик” Людмил Николов – директор на училището. През лятото в сградата са направени само козметични ремонти – боядисани са цоклите на всички стаи и коридори. Очаква се през тази година в училището в с.Търнак да се обучават около 120 деца.

Заради ремонтни дейности за два дни е била спряна детска градина във Враца, съобщиха също от РЗИ. От днес детското заведение отново е отворило врати.

Всички ремонти в училищата трябва да са приключили до 13 септември. Във врачанска област се очаква само в две училища този срок да не бъде спазен – в Професионалната аграрна гимназия "Н. Й. Вапцаров” в Бяла Слатина и в Средното училище в с. Зверино. Строителните дейности там обаче ще бъдат организирани така, че да не пречат на учебния процес – това обяви преди седмица Галина Евденова, началник на Регионалното управление на образованието във Враца. Във всички останали училища ремонтите трябва да приключат преди началото на учебната година. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар