Вход | Регистрация

Искат да правят футболен колеж в Шумен

Искат да правят футболен колеж в Шумен

Сдружение иска да прави спортна академия на мястото на бившият Тежък полк. Петър Рафаилов и няколко спортни деятели от Шумен искат да възвърнат футболната слава на града. Затова учредяват Сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Футболен клуб Волов 1929".

1898580

Те са разработил стратегия за създаване на спортно футболно средно училище за талантливи деца и младежи от 8-ми до 12-ти клас. Петър Рафаилов обясни, че се предвижда учебното заведение да бъде изградено на принципа на колеж с целодневни занимания и пансион. Средствата, необходими за реализацията на тази идея са между 6 и 8 милиона лева. Те ще бъдат осигурени чрез европейско финансиране. За целта обаче сдружението се нуждае от терен. На среща с представители на Община Шумен е предложено колежа да бъде изграден в бившия Тежък полк. Имотът е придобит от държавата безвъзмездно през 2011 година и пустее.

Според проекта трябва да бъдат изградени три игрища – едно с естествена настилка и два с изкуствена. Ще има и две зали, както и общежитие, учебна сграда и администрация, посочва Петър Рафаилов. За нуждите на проекта е необходимо да бъде учредено безвъзмездно право на строеж върху имота на Тежкия полк.

 В момента предложението се разглежда от комисиите на местния парламент и предстои да се гласува на сесията идната седмица. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар