Вход | Регистрация

Какви са условията в студентските общежития в Шумен ?

Какви са условията в студентските общежития в Шумен ?

Сградите на студентските общежития в Шумен са над 30-годишни, а в условията не могат да бъдат определени като лукс.

До 2008 година те се водят към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", но след това минават към "Студентски столове и общежития ЕАД".

Условията са прилични, казва управителят на предприятието Васил Тодоров. Той посочва, че миналата година на единия от блоковете е извършен частичен ремонт за около 350-400 хиляди лева. Бяха сменени дограмите и са ремонтирани всички бани, казва Васил Тодоров и посочва, че всеки студент може да внесе подобрения в стаята си, ако не му харесва състоянието й.

1975487

Всеки студент може да го направи със собствени средства, а и ние имаме практика да предоставяме на наемателите тапети, латекс и бои и да останат до края на следването си в тази стая, обясни управителят на общежитията.

1975486

Има по-капризни студенти, които като излязат от домашния уют и видят такъв тип стая да се стреснат. Но бих казал на всички, които тръгнат към общежитие - че очакванията не трябва да бъдат особено големи, каза още Васил Тодоров. 

1975485

Бони Мавродиева е първокурсничка и едва от няколко дни е на общежитие. Хубаво е, засега нямам проблеми. Стените са много красиви - има нарисувани цветя, разказва момичето.

Симеон Симеонов вече има изкарани 9 месеца в студентското общежитие.  

В средно положение са стаите. Не мога да кажа, че са лоши, виждал съм и по-лоши общежития в други градове, казва младежът и допълва, че най-естите проблеми са с боята и с влагата.

 

 

 
 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар