Вход | Регистрация

Представят 7 успешни европроекта в Лудогорието

Представят 7 успешни европроекта в Лудогорието

Между 19 април и 11 май екипът на Областен информационен център ‒ Разград ще проведе цикъл от информационни срещи във всичките седем общини от Разградска област на тема "Актуални и предстоящи възможности по европрограмите”. Едновременно с тях във всяка от общините ще има и дни на отворените врати във фирми или институции, реализирали успешен европроект.

Това съобщават от Областния информационен център в Разград. На информационните срещи са поканени представители на широката общественост ‒ граждани, неправителствени организации, стопанския сектор, местните власти, културни и образователни институции и медии. Участниците ще се запознаят с възможностите за кандидатстване с проекти по отворени и предстоящи процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите.

Ще бъдат дискутирани предизвикателствата пред българското Председателство на Съвета на ЕС през 2018 година, както и възможностите, които то предоставя. Информационните срещи ще се проведат в общинските центрове както следва: Цар Калоян, 19 април (сряда) от 13:30 ч., Социален център; Самуил, 20 април (четвъртък) от 13:00 ч., Народно читалище "Христо Ботев”; Лозница, 25 април (вторник) от 13:00 ч., Център за социална рехабилитация и интеграция; Завет, 27 април (четвъртък) от 13:30 ч., Заседателна зала на Общинския съвет; Кубрат, 3 май (сряда) от 13:00 ч., Дневен център за възрастни с увреждания; Исперих, 4 май (четвъртък) от 13:30 ч., Център за отдих, свободно време и социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания; Разград, 11 май (четвъртък) от 13:30 ч., Младежки клуб на Средношколското общежитие ("Зайо Байо").

Продължават дейностите от инициативата "Заедно за Европа” на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), в рамките на кампанията на Европейската комисия "Европа в моя регион 2017”. В периода 19 април – 15 май, ОИЦ - Разград организира Дни на отворените врати по проекти с европейско финансиране. Събитията, на които бенефициентите ще споделят своя опит и постигнатите резултати, ще се състоят във всички общински центрове на област Разград: Цар Калоян, 19 април (сряда) от 14:30 ч., проект "Достоен живот за всички”, Център за социална рехабилитация и интеграция; Самуил, 20 април (четвъртък) от 14:00 ч., проект "Детство без граници”, Център за услуги за ранно детско развитие; Лозница, 25 април (вторник) от 14:00 ч., проект "Център за социална рехабилитация и интеграция”; Завет, 27 април (четвъртък) от 14:30 ч., проект "Автомивка и сервиз за автомобилни гуми”, "Стоянов авто” ЕООД; Кубрат, 3 май (сряда) от 14:00 ч., проект "Подкрепа за независим живот”, Дневен център за възрастни с увреждания; Кубрат, 3 май (сряда) от 15:00 ч., проект "Фирма за изработване и ремонт на покривни конструкции”, "Кадро” ООД; Исперих, 4 май (четвъртък) от 14:30 ч., проект "Осигуряване на топъл обяд”, Социален патронаж; Разград, 12 май (петък) от 11:00 ч., проект "Козметично ателие "БЕТИ-ОРВА”; Разград, 15 май (понеделник) от 14:00 ч., проект "Застрахователен представител”, ЕТ "Анимари – Анелия Маринова”. Събитията са открити за всички желаещи да научат повече за актуалните възможности по европрограмите и за постигнатите резултати по европроекти в Лудогорието!

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар