Вход | Регистрация

Стягайте палатките, време е за Узана Поляна Фест!

Стягайте палатките, време е за Узана Поляна Фест!

Отново дойде времето да подготвим палатките или да си запазим легло в някоя от хижите на Узана, защото от 13 до 15 юли ще се проведе ежегодният Узана Поляна Фест, който е станал още по-богат и интересен.

Емблематичното екосъбитие ще започне още в петък (13 юли), като за любителите на нестандартното ще има сетивен театър 'Лабиринт' и театрален уоркшоп на тема "Петте елемента". А за любителите на хубавата българска музика ще се погрижи чаровната Миленита.

Истинско гъмжило от интересни неща има през втория ден и няма как да ги съберем в една статия, затова в края ще ви предоставим линк, откъдето може да свалите всичко за фестивала.

Трябва обаче да отбележим официалното откриване, на което ще присъстват министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, председателят на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН Сашо Дончев и г-жа Велеслава Абаджиева - национален координатор на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд.

За любителите орнитолози ще има освобождаване на птици, преминали курс на лечение в Спасителния център в Стара Загора. За спортните фенове ще има "Купа УЗАНА" по планинско колоездене XC. 

За енергетиците ще бъде представена вятърно-соларна инсталация, а за пчеларите е предвиден семинар по натурално пчеларство. Въглероден доктор ще ни учи как да живеем по екосъобразно, а артисти ще ни потопят в приключение на сетивата "Природно изкуство".

Ще има поход до връх Исполин, викторини с много награди, ревю на работилница "Претвори боклука - намери сполука!" и радиопроследяване на сухоземни костенурки.

Вечерта ще завърши отново с качествена българска музика. Пичовете от 'PIF' ще излязат на фестивалната сцена, а след тях ще може да слушаме и група 'Kayno Yesno Slonce'.

Има и още, но ви оставяме да прочетете всичко сами, а ние отиваме да стягаме палатките. Както и миналата година, Sever.bg ще "построи" своя офис сред гората и ще предава от мястото на събитието. Обещаваме ви много снимки и видео, а ако дойдете - хубаво настроение.

Линк към програмата на Узана Поляна Фест.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар