Вход | Регистрация

Разкажете ни за...

Споделете с нас вашите интересни семейни истории, а ние ще ви дадем награда

Разкажете ни за...
Снимка: sxc.hu

В "Разкажете ни за..." търсим вашите най-интересни фамилни истории. С настоящата игра се опитваме да ви провокираме, мили читатели на Север.бг.

Всяко едно семейство пази спомени за преживяни моменти с близките и любими хора. От уста на уста се предават и разказите на дедите ни. Разкази за произхода на родовете ни, разкази за смелите подвизи на предшествениците ни, които са копнеели за родината си и са давали мило и драго за нея. Убедени сме, че много от вас са наследници на такива велики българи, чиито имена не са познати на историците. Тези истории заслужават и трябва да бъдат разказани.

Ето защо решихме да стартираме рубриката "Разкажете ни за...". Разкажете ни вашите интересни семейни истории, а ние ще ги публикуваме в Север.бг и на страницата ни във "Фейсбук".

Разбира се, че сме подготвили и награди – книги, избрани сред най-добре продаваните издания у нас, и декоративни сувенири. На случаен принцип чрез томбола ще определим три истории, чиито автори ще бъдат наградени.

За да вземете участие в жребия е достатъчно да изпълните тези съвсем лесни стъпки: 1. Харесайте страницата ни във "Фейсбук"; 2. Изпратете ни историята си на [email protected] с вашите имена и актуални адрес и телефон за връзка. Това е!

Очакваме разказите ви до края на месец февруари. Не се бавете, а започвайте веднага да пишете! Не се тревожете, ако се опасявате, че ще допуснете грешки в правописа или словореда! - При необходимост, нашият мъдър редактор ще се намеси.

Не е задължително да имате някакви по-специални писателски умения, за да вземете участие в играта ни. Ако писането не ви се отдава, или пък нямате много свободно време, може да изпратите и кратък текст от няколко изречения.

Насърчаваме ви да проучите вашата семейна история, да издирите вашите предци, защото смятаме, че това е най-голямото ни богатство.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар