Вход | Регистрация

Русенци посетиха мобилната приемна на КРС

Русенци посетиха мобилната приемна на КРС
Снимка: Север.бг

На днешната мобилна приемна на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която се проведе в Общината, дойдоха 9 русенци. Експерти на комисията консултираха гражданите по казуси в отношенията между потребителите и мобилните оператори.

Жалбопадателите бяха изслушвани и от зам.-председателя на КРС г-н Никола Колев. С активните потребители разговаря и Ирена Пейкова – координатор на приемните на Гражданско движение ДНЕС, които подпомагат организирането на мобилните приемни на КРС.

Общо 2 697 жалби са постъпили в комисията от началото на годината към 30-ти юни. Голяма част от тях са срещу трите големи мобилни оператора. 901 от подадените сигнали са обект на проверка. Останалите са пренасочени по компетентност към други институции.

Потребителите най-често се жалват по повод процедурата за преносимост на номера от един мобилен оператор към друг. 592 от постъпилите от началото на годината в комисията жалби са в тази връзка. 474 от оплакванията са за нелоялни търговски продукти, а 176 – за некомпетентно обслужване, лошо покритие на мрежата и др.

23 са постъпилите от Русе и областта жалби от началото на годината. 18 от тях са за преносимост на номерата, останалите – за непредоставени или забравени фактури и др.

Експертите призовават всички граждани да се възползват пълноценно от правото си на информиран избор, преди да се ангажират с каквито и да било договори с мобилните оператори.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар