Вход | Регистрация
Русе 21°C

5 медала за лясковски математици

Възпитаници на СОУ „Максим Райкович” показаха знания в есенния етап на международното състезание "Математика без граници"

5 медала за лясковски математици
Община Лясковец

5 медала заслужиха възпитаници на СОУ "Максим Райкович” в Лясковец от Международното състезание "Математика без граници”.

Златен медал спечели Йоана Петрова от втори клас, сребро получават четвъртокласника Делян Бойчев и седмокласниците Станислав Йорданов и Тонислав Събев, а бронзов медал заслужи Иван Колев от четвърти клас.

36 ученици от първи до седми клас на лясковската гимназия участваха в есенния кръг на международната надпревара онлайн. Те се конкурираха с над 14 хил. деца на възраст между 8 и 18 години от общо 25 държави от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка.

Директорът на СОУ "Максим Райкович” Даниела Арабаджиева поздрави изявилите се математици, както и техните учители. На всички бяха връчени сертификати за успешното представяне, а петимата най-добри получиха своите медали.

Състезанието "Математика без граници” се провежда на три етапа – есенен, зимен и пролетен, като децата решават задачи онлайн. Тези, събрали най-голям брой точки в два от трите кръга, се допускат до участие във финалния кръг. Тази година той ще се проведе от 1 до 3 юли в Несебър.

Тестът се състои от 20 логически задачи, подходящи за възрастта на учениците и съобразени с учебното съдържание в различните държави за един астрономически час. Тестовете са изготвени от международен екип от специалисти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар