Вход | Регистрация

Съзвездие от шампиони на турнир по вдигане на тежести

Съзвездие от шампиони на турнир по вдигане на тежести

80 млади състезатели от цялата страна ще се включат тази събота в шестото издание на традиционния вече турнир по вдигане на тежести за купа "Русе".

Организатор и домакин на турнира е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, а съдействие е оказано от Община Русе. Състезанието ще се проведе на 22 април, събота в спортна зала "Академик" на Русенския университет "Ангел Кънчев". Официалното отриване ще бъде в 12 часа. Със свой състезатели пристигат олимпийския медалист Величко Чолаков, който в момента е треньор на клуб "Родопа" – Смолян и световният и олимпийски шампион Георги Марков, който пристига със своите възпитаници от Бургас.

В турнира се включат още отборите на "Добруджа" - Добрич, "Титан" – Варна, "Черно море" – Варна, "Самсон" – Сопот, "Калофер" – Карлово, "Асеновец" – Асеновград и "Стоте войводи". Сред участниците ще има млади щангисти, които вече защитават родния трикольор на световни и европейски първенства.

Изявите им ще бъдат следени от старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, генералния секретар на федерацията по щанги Борислав Гидиков, както и от специалните гости сред които ще бъдат двукратен олимпийски Нураир Нурикян, най-титулувания български щангист Янко Русев, и медалистите от Олимпийски, Световни и Европейски първенства Алан Цагаев, Румен Александров, Йордан Митков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Трендафил Стойчев и Васко Господинов. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар