Вход | Регистрация

Стари кайтсърф крила като хвърчила

Стари кайтсърф крила като хвърчила

Стари кайтсърф крила, които вече не стават за кайт в морето на Синеморец, Варна и Бургас, скоро могат да бъдат хвърчила или текстилни торбички. Защото между 20 юли и 13 август в тези градове екологично сдружение "За Земята" организира работилници за устойчиви практики и решения.

И изработката на хвърчила и текстилни торбички от ненужните кайтсърфове ще е една от задачите там. Друг акцент ще бъде приготвяне на козметика за лятото с натурални съставки в контейнери за многократна употреба.

Работилниците са част от проекта "Училища за устойчиво развитие и активизъм" на "За Земята", който използва неформални методи за екологично образование за практически знания и информирана гражданска позиция по глобални теми, които засягат хората и природата.

Турнето им започва в Синеморец от 20 до 26 юли, преминава през Бургас на 5 и 6 август и завършва във Варна на 12 и 13 август. Заниманията са подходящи за деца и възрастни, от "За Земята" осигуряват инструкциите и материалите.

Събитията подкрепят кампанията "Свободни от пластмаса" за намаляване на потреблението и замърсяването на околната среда със стоки за еднократна и краткотрайна употреба.

"За Земята" адресира проблема, като популяризира и прилага подхода "Нулеви отпадъци". Това е стратегия, комбинираща общностни практики (повторно използване, поправяне, рециклиране, обезвреждане и компостиране) с индустриални усилия (елиминиране на токсини и промяна в дизайна на продуктите и опаковките) за трайно намаляване и елиминиране на отпадъците.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар