Вход | Регистрация

Стражица си избра мини мис и мистър

Първото издание на конкурса премина при голям интерес

Стражица си избра мини мис и мистър
Община Стражица

5-годишната Преслава Ганчева и 7-годишният Даниел Цонев бяха избрани единодушно от компетентно жури за мини мис и мистър Стражица. Кметът на Стражица инж. Детелина Борисова лично окичи с коронки малките красавици и сложи ленти на победителите.

С много емоции, настроение и при голям интерес премина в събота вечер първото издание на конкурса "Мини-мис и мини-мистър” Стражица, който е част от тържествата, посветени на празника на града, който се отбелязва в деня на Свето Успение Богородично.

Спортната зала бе препълнена и едва побра всички желаещи да гледат детския конкурс за красота. По регламент в надпреварата се включиха малчугани на възраст от 3 до 9 години, като момиченцата бяха 22, а момчетата- 5.

Първата подгласничка на мини-мис Стражица бе Преслава Георгиева, а втора подгласничка стана Радостина Маринова.  Първи подгласник на мини-мистър Стражица стана Михаил Добрев, а втори подгласник - Никълъс Иванов. Наградата на публиката бе присъдена на 4-годишната Ивайла Димитрова.

Чаровни, притеснени, оригинално гримирани и фризирани, малките кандидати за короната на красотата бяха поощрявани и наставлявани от майки и баби, преди да излязат на червения килим. Те бяха извеждани на сцената от две девойки, костюмирани като феи, а там беседваха с професионална аниматорка и оперна певица, които водеха изкусно шоуто.

Участието на малките кандидати за мис и мистър премина в два кръга. В първия всеки един от тях дефилираше на сцената и се отговаряше на няколко въпроса, като част от тях показаха артистичен талант като изпълниха стихотворение или песен. В този кръг журито оценяваше сценично поведение, артистични умения и талант.

Вторият кръг трябваше да оцени музикалност, пластичност и танцови умения на малчуганите. В него хлапетата танцуваха под звуците на популярни шлагери. Седемчленно жури с председател Борислав Иванов от МДТ "Константин Кисимов” включваше още заместник –кметът на Стражица Йордан Димитров, собственик на модна агенция, представител на Агенция за закрила на детето, стилист- коафьор, педагог и директора на ОДК в града, и представител на световноизвестна козметична компания.

Конкурсът вдигна градуса на настроението, като участниците бяха подкрепяни от роднински агитки в публиката и всички бяха бурно аплодирани. Част от децата не успяха да скрият своето притеснение, но това ги правеше още по-чаровни.

Сред участниците имаше деца с изразителен артистичен талант, които публиката подкрепи категорично. Състезанието бе много оспорвано. Председателят на журито призна, че всички са били много затруднени при избора.

Мини-мис и мини-мистър получиха мобилен телефон от спонсори. Инж. Борисова връчи поощрителни награди на всички участници в конкурса. След приключването му започна концерт с участието на популярната попизпълнителка Марияна Попова, "Гласът на България” Стелияна Христова, Богомил Бонев от "Х фактор”, Иван Иванов, финалист в детската Евровизия и формация "Нова музика”.

Концертът и наградите за малките участници в конкурса бяха изцяло поети от спонсори, предимно местни фирми.

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар