Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - месец юли

Топ 5 "Кокошкари" - месец юли
Снимка: sxc.hu

Изобилие от кражби и кражбички ни поднасят кокошкарите на Севера и през месец юли. След нелека селекция ви представяме някои от най-добрите представители, част от които обаче не могат да избягат от дългите ръце на закона.

 

5. Русенският Плюшкин
На истински кокошкар попадна полицията в Русе, след като получи сигнал за кражба на различни дреболии от павилион за вестници. Неизвестен Плюшкин взломил заключената врата на павилион в центъра на Русе между 14:30 часа на 01.07.2012 г. до 07:00 часа на 02.07.2012 г.

Вероятно изпитал непреодолима потребност да забърше бликналата от дръзкото му деяние пот, той си присвоил тоалетни кърпички. След това, добил смелост и посегнал на телбод и кутия с химикали, докато не забелязал 20 лв. от монетника.

На тръгване крадецът, изнасяйки полезните вещи, си прибрал и катинара, така, за всеки случай.

4. Повелителят на пчелите
100 пчелни пити, заедно с меда, пилото и самите пчели, задигна незивестен смелчага от землището на с. Басарбово, обл. Русе.

Деянието е извършено за  времето от 22:00 часа на 15.07.2012 г. до 18:00 часа на 17.07.2012 г., като са претършувани всичките 40 кошера от пчелина.

Нанесените щети според тъжителката са за 3000 лв.

3. Бижутеря
Сериен крадец на бижута вдигна на крак полицейските управления в Павликени, Велико Търново и Берковица. На 09.07.2012 г. в полицейското управление в старата столица е получен сигнал от бижутериен магазин за извършена кражба на златен ланец с тегло около 9 гр.

Така започва акцията на ценителя на благородния метал. Той е провел възпитан разговор с продавач-консултанта в магазина, окуражавайки го да извади на показ голяма част от  златните бижута в наличност. Разглеждал ги едно по едно, след което ги връщал, прибирайки незабелязано един ланец.

На следващия ден се получава сигнал за кражбата на още два златни ланеца, но в Павликени, извършени по идентичен начин. Разследващите органи събират две и две и решават да търсят един извършител, с чиято снимка вече разполагали от видеозапис от магазина в Търново.

Издирен и арестуван е 54-годишният В. Г. известен на полицията, със 7 криминални регистрации за кражби и грабежи и 17 съдебни регистрации за кражби, родом от Берковица, но "гастролиращ" из страната.

2. Млада надежда в кокошкарския "бизнес"
Изключително деен кокошкар предизика активна писмена дейност в полицейското управление на Плевен. След множество кражби в индустриалната част на града, извършени в рамките на 13 дни, е задържан 17-годишен младеж.

Сред "завоеванията" на плевенчанина от 13 до 26 юли са неустановено количество авточасти втора употреба, разрушаване на преградни стени и неуспешен опит за влизане в офис, метални стелажи, както и мъжка чантичка, мобилен телефон и документи от трима различни собственици.

Освен активността на младежа през месец юли се оказва, че той вече е "впечатлил" полицията и има 12 криминалистически регистрации за кражби и една за грабеж.

1. Фалшификатора
Първенец в класацията на месец юли няма как да не бъде вече заловеният 19-годишен фалшификатор от Русе. След като решил да заплати щедро сметката си нощно заведение със собственоръчно направени пари, той попада в полезрението на властите.

Д.К. е арестуван на 23 юли в дома си, откъдето са иззети заготовки за производството на банкноти, компютърни конфигурации, носители на информация и множество банкноти с различен номинал. Полицията установява при обиска общо 57 фалшиви банкноти за около 450 лева, от които 38 с номинал 10 лева, а останалите - от по 2 и 5 лева. Част от тях били готови, а други отпечатани наполовина.

19-годишният последовател на Франк Абигнейл младши, чиято "кариера" на фалшификатор е документирана във филма "Хвани ме, ако можеш", разкри пред Русенския съд техниката на изработка на фалшивите пари. Той използвал защитните ленти от бандерол за цигари или алкохол, които лепял в единия край на напечатаните на цветен принтер пари, за да изглеждат като истински.

Младежът е с постоянна мярка "задържане под стража".

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар