Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - септември

Топ 5 "Кокошкари" - септември
Снимка: sxc.hu

И месец септември за Севера бе изпълнен с много с екшън за полицията. Интересното е вече, че не личните имена са важни в бюлетина на органите на реда, а прякорите. Така колкото и да е сериозна една кражба или измама, става по-забавна с Киреча, Голямата дъвка, Ушатия, Млекаря и прочие. Нещо като прелюбопитните имена на акциите на полицията на национално ниво, които бяха обявявани шумно преди месеци като "Дупетата" и др.

Хубаво е все пак, че униформените работят добре, намират и хващат престъпниците.

Така приказката "Ако бе мирно стояло, не би чудо видяло" действа с пълна сила за "Кокошкарите" и през изминалия месец, особено за Киреча от Ветово.

 

5. Стари муцуни

Стара вражда и употреба на алкохол станали причина за сбиване в плевенското село Дисевица, което прераснало в масов бой. За щастие случаят приключил без жертви. Той обаче дал основание за засилено полицейско присъствие в района.

Сигналът за ръкопашния конфликт в една от махалите на селото е подаден след полунощ. Изпратените на място полицейски патрули установили насъбрали се хора около 35-годишен и двама 31-годишни рецидивисти. Сбиването станало между тримата, след което в мелето се включили и представители на родовете им.

След направена проверка станало ясно, че инициаторите на конфликта имат богати криминални досиета. 36-годишният е с 24 заявителски материала за кражби, хулиганства, грабежи, въоръжено проникване в чуждо жилище нощем.

Другият има 17 заявителски материала за кражби, грабеж, закана, хулиганство, а третият е с 21 заявителски материала за кражби, грабеж, придобиване - държане предаване взривни вещества без разрешително. Осъждани са. Полицията е извършила претърсвания в махалата и в стопанска постройка.

В черен политиленов плик е открита самоделна пушка и 4 фабрични ловни патрона - 12 калибър. Незаконният арсенал е конфискуван и предстоят експертизи.

4. Феновете

Автобус с футболни фенове задържаха полицаи от Велико Търново след сигнал закражба на хранителни продукти и аксесоари от бензиностанция, намираща се на изхода на града.

Липсата била установена, след като запалянковците на ЦСКА посетили търговския обект на път за Разград, където Лудогорец победи ЦСКА с 1:0.

След проведени действия автобусът бил спрян в близост до разклона за Долна Оряховица и съпроводен до полицейското управление в старата столица за установяване дали 60-имата пътници имат нещо общо с престъплението.

В хода на разследването, като извършители на деянието са установени 26-годишният врачанин О.П., Т.К. /39 г./ от Горна Оряховица; 18-годишният В.Ш. от с. Струмяни и столичанинът А.Н. /21 г./. На четиримата са съставени актове. Мъжете са възстановили стойността на отнетите стоки - бира, хранителни продукти и слънчеви очила.

3. "Овчарите"

Сигнал за катастрофирал автомобил на четвъртокласен път между Павликени и с. Върбовка, получен в полицейското управление на Павликени, разкри поредната кражба. Изпратеният на място екип установил преобърната до банкета кола.

Заклещен в нея се оказал 36-годишният А. М. от Свищов. В автомобила са намерени 5 овце. В хода на извършена проверка по случая е установено, че автомобилът е обявен за общодържавно издирване.

Негов съучастник пък е 37-годишният Т. Н. от Бяла Черква, криминално проявен и осъждан, специализиран контингент по линия "престъпления свързани с МПС" и кражба на животни. Същият бе обявен за общодържавно издирване.

Допълнително е установено, че от кошара в плевенското село Градище са били откраднати 22 овце, собственост на частни стопани. Намерените в катастрофиралия автомобил животни са разпознати от единия от тъжителите.

2. Ушатия и Млекаря

Постоянна мярка "задържане под стража" наложи Районен съд във В. Търново на 32-годишният И. С. с прозвищата Ушатия и Ключаря и на 33-годишният Р. П. - Млекаря. Двамата заедно с трима приятели бяха задържани от полицаи след извършена поредна домова взломна кражба в старата столица. Срещу тях в полицейското управление бе образувано досъдебно производство.

Поредният им удар бе кражба на 150 лв. и златни накити с тегло около 30 грама.

Установено бе и че петимата имат доста богато криминално досие.

32-годишният Ключаря е регистриран и осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества. Към настоящия момент изтърпявал наказание "пробация" за срок от 7 месеца за кражба. 33-годишният Р. П. - Млекаря също е осъждан за кражби, грабеж и управление на МПС, без необходимото свидетелство. Към момента е бил в изпитателен срок на предишна присъда "лишаване от свобода" за кражба.

34-годишният К. П. -  Големия Млекар е осъждан за грабеж и кражба. А 38-годишният В. К. също с присъда за кражба.  Четиримата мъже са от София.

Единствено 37-годишният Г. Т. - Дебелан е от Дряново. Той също е осъждан за кражба.

Групата се е придвижвала с два леки автомобила. Със съдействието на служители от СДВР бяха извършени обиски в жилищата на задържаните в София и околните села и Дряново. Намерени и иззети бяха множество средства, служещи за взломяване и отключване на патрони на входни врати, ножици за арматурно желязо, мобилни телефони, сим-карти и пластики от карти, видеокамери, цифрови фотоапарати, радиостанции и др.

1. Киреча от Ветово

Той е млад, 36-годишен, от Ветово и макар че изтърпява ефективно наказание "лишаване от свобода” в затвора в Белене, е задържан за извършване на телефонни измами, т.е за това, за което е в "панделата". Мъжът с прякор Киреча бе хванат в момент на поредния си удар от служители на Главна дирекция "Национална полиция” и ОДМВР-Русе.

У него бяха намерени и иззети мобилен телефон и три СИМ-карти с няколко регистрирани обаждания. Мъжът е осъждан многократно за кражби и измами, като в момента е изтърпявал наказание лишаване от свобода за срок от 6 години.

Оказало се, че Киреча си има помощници. При операцията в района на Ветово и село Червена вода са задържани 38-годишният П.Г.  по прякор Миндята и 42-годишният Д.Д., по-известен като Голямата дъвка, използвани от затворника като куриери. 

От тях също бяха иззети мобилни телефони и СИМ-карти, чрез които се свързвали с извършителя на измамите. Миндята е познат на МВР и осъждан за кражби и измами, а Голямата дъвка е осъждан и регистриран за измама и укриване на данъци.

Шмекерите само за последните 10 дни са извършили 2 измами на територията на Шуменска и Силистренска област, при които незаконно са придобити около 2 хил. лева. Те действали по познатата схема - чрез позвъняване на случайно избрани телефонни номера под предлог, че близък/роднина е блъснал дете. Извършителят се представял за следовател и обяснявал на жертвата, че нейният близък се нуждае спешно от пари, за да бъде спряно наказателното преследване срещу него.

 

 

_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар