Вход | Регистрация

Търсят катаджии, желаещи няма

Търсят катаджии, желаещи няма
Снимка: Булфото

Към момента 15 от местата за катаджии в Русе са свободни, а желаещи да работят тази професия няма, коментира началникът на група "Организация на движението и пътен контрол" Николай Петракиев.

20 души работят в сектор "Пътна полиция" в Русе. Трима от тях са ангажирани със записите от видеокамерите, които следят нарушители, а останалите дават дежурства по пътищата.

Липсата на желаещи да упражняват тази професия местните катаджии обясняват с високата степен на натовареност на работата. Другата причина, според тях, за слабия интерес към професията е наложилият се напоследък в обществото образ на корумпирания катаджия, който местните униформени приемат с обида.

Те все още нямат яснота и по какъв начин ще могат да вършат ефективно работата си, ако се въведе изискването да не се спират коли, без да е забелязано нарушение.

Катаджиите недоумяват по какъв начин ще ловят пияни и неправоспособни шофьори, коли без винетки и задължителна застраховка. Те обясняват, че към момента дейността им по проверките е регламентирана в Наредба, в която няма записано подобно указание, а и официално не е получена заповед за нововъведенията, за които лично вътрешният министър Цветан Цветанов обяви в Русе преди дни.      

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар