Вход | Регистрация

Мисълта може да промени света около нас! - I част

Мисълта може да промени света около нас! - I част
личен архив
Ина Май Джар е майстор по Фън Шуй, И Цзин и класическо Рейки. Основател е на българската школа по Фън Шуй – Вритра, в която се прилагат древнобългарски и тракийски практики. Разработва основите на съвременния екологичен дизайн. Ръководител е на Артистично студио “Май Джар” за създаване на оригинални индивидуални бижута от естествени кристали и картини с повишена енергийност и специални Фън Шуй коректори.

Ина Май Джар е родом от Бяла Слатина, учила в Кнежа, завършила философия в Санкт Петербург. Бивш преподавател във Военна академия "Г.С.Раковски" в София. Майстор по Биоенергодизайн, философ, културолог и дизайнер от 15 години.

Рисува и прави изложби с картини,  с художествено изобразени глаголически букви, символизиращи всяка една от 60-годишния цикъл на древния български календар. Към всяка година, има поетическа миниатюра  и сентенция, отразяваща енергията на годината.

Знанията и квалификациите си по Фън Шуй, И Цзин и Рейки получава в София, Санкт Петербург, от учители в САЩ, Западна Европа и Хонг Конг. През 2006 г. основава Асоциация по Фън Шуй и холистика с представителства в 18 града в България. Към нея ръководи Школа за обучение по Фън Шуй и Български Фън Шуй – Вритра, И Цзин, Рейки. Фъншуирала е първата в страната многоетажна сграда през 2003 г. /близо до Петте кьошета в София /.

С Ина се срещаме по време третото издание на Фестивала на лимеца и здравословните храни, който се проведе във Велико Търново. Тя е изложила своите глаголически картини. Заговаряме се за нещата от живота, за силата на Фън шуй, за оцеляването на българския народ и какво може да ни помогне нейната система у дома, сред близки хора и роднини, за в бъдеще.

Ина, откога сте на духовното поприще?

От 1995 година активно съм на духовното поприще. Най-много ми хареса източната култура от гледна точка на проникването в познанието. Правя всекидневни прогнози за деня в интернет на базата на "и дзин" - книга на промените, върху които е изградена цялата китайска цивилизация. Тя стои в основата на компютаризацията, защото това е дуалният или бинарният принцип, който съществува от 5000 години.

Каква е 2014 година за нас?

Годината е силна, затова се получават такива противоречия, защото годината е Дървесен кон - червено и зелено. Това са противоречиви мощни енергии, които се подкрепят. Всички големи начинания ще бъдат покровителствани.

Занимавате се и с ландшафтен Фън шуй? Какво представлява той?

Това е Фън шуй на формата - планини, долини, градът къде е разположен. Забелязала съм голямата разлика за родените в Северна и Южна България. Северните хора, аз така ги наричам, възприемат света по по-различен начин от гледна точка на преодоляване на препятствия. Те са хора на труда. Южните са по-лениви, може би заради климата.

Относно Велико Търново - заслужаваше да спечели кандидатурата Европейска столица на културата. Градът се намира на едно уникално място. Там, където има възвишения хубавата енергия се събира, особено ако е свързана и с движените на река. Тя трябва да се движи умерено - нито бързо, нито бавно. Като е бавна става заблатяване, когато е бърза стават проблеми, наводнения.

Като споменахте наводненията, интересно ми е какво мислите - има ли световна конспирация относно техническа намеса за влияние на климата?

Донякъде се присъединявам към мнението, че има техническа намеса. Смятам че опитът на редица компании в световен мащаб да манипулират климата и да го направляват и контролират всъщност означава, че духът от бутилката е изпуснат. И това довежда до тези наводнения. Трябва да се знае, че геомагнитният център на Земята вече е стигнал своя предел. Има такъв потенциал, че да се сменят полюсите, има и такава прогноза, говорим за наклона на земната ос.

Има наслагвания на мнения и факти. Работя с тези процеси от 1980 година и мога да кажа че е важно и настроението, и мислите на хората. Тъй като сме вече толкова много на Земята и са силни мислите ни, информационна система. Нашите положителни мисли влияят положително на природата и обратното. Нашето непрекъснато жалване и оплакване също влияе. Пътувала съм по света има хората, които живеят и далеч по зле от нас при по-тежки природни условия, но постигат повече.

Мисълта може да промени обстановката и света около на нас, убедена съм, както и ако сме по-малко нихилисти и повече оптимисти. Така неприятностите ни ще намалеят. Никой не ни е виновен за нас си. Наблюдавам как се движат процесите. Много българи напуснаха страната ни, засили се циганизацията, ислямизацията, по тези канали се движат опасни структури. Това ние можем да го преодолеем като излезем на улицата и се настроим положително.

Трябва да има една критична маса хора. Като е писано в Библията, че 144 000 души щели да оцелеят, това е символична цифра. Става въпрос и за достатъчно на брой хора, които да мислят положително. Лесно е, но е и трудно.

1395816

Изследвали сте народопсихологията ни за това ни поведение на песимисти. Кажете за него?

Нашето голямо търпение не идва от 5-вековното ни робство, за което говорят всички. Оказва влияние, но в друга насока. Нашата особеност - народопсихологична, е поради факта, че много сме пътували и сме настроени винаги в състояние да изграждаме нещо ново, но не можем да го управляваме след това. Караме се помежду си. Ние всички сме лидери. В група от трима българи, поне двама са лидери. Ако са двама и двамата са лидери.

Сложно се сработваме, защото имаме една силна индивидуална енергия. Когато в гена ти е заложен индивидуализмът, означава че в минали епохи е трябвало да разчиташ на себе си. Народът ни непрекъснато си се борил с оцеляването си и е разчитал на силата си, на ръцете си, на бързата си мисъл. Неслучайно и 14 века сме оцелели. Това не означава, че ние ще загинем, а обратното.

Ние по-скоро ще създадем още български държави. Чувам сега, че в Русия четири района искат да се казват България. Единият е на границата с Румъния, бивша Бесарабия, Чувашката република, Татарстан, има и Балкария, с дагестанци. Така че в Русия живеят най-много българи в целия свят.

Прогноза за България?

Ние сме в 2014 година, още 5-6 години и ще добием представа кои сме и как ще се развиваме. Дълго мина този преходен период, казват. Още дълго ще продължи. Няма да е лесно. Не приемаме чужди и наложени правила. Този наш индивидуализъм е хубав по време на оцеляване, но за изграждане на държава и закони не е подходящ.

Кои са основните правила според Фън шуй, за да се чувстваме добре вкъщи, на работа?

Най-важното е да има един вход на енергията. Когато тръгне човек да се движи из основни точки на дома си, из стаите, той не трябва да среща остри ръбове, които да му пречат. Когато почне много да лавира означава че има объркана енергия. Друго важно е когато влезеш в дома си първото, което виждаш, да е първата енергия, която символизира твоя дом. Обикновено там поставяме символи. И в никакъв случай срещу входната врата да няма огледало, както и в спалнята. Докато спи човек, не трябва да се отразява от огледало. Вреди това.

За мир и разбирателство вкъщи?

Да се поставят звънчета или чанове. Ако спорят много двамата партньори е хубаво да има някъде чанове с тръбички, ако не успеете да си намерите такива наредете на една лента различни по големина звънчета. Слагат се на място в дясно от входната врата, това е зоната на метала. Може и в спалнята. От време на време ги разлюлявайте. Може и да си запишете тибетски купи, звучат като гонгове и да ги пускате. Звукът на физическо ниво хармонизира енергиите.

В никакъв случай да не се спи с главата на ъгъл. Ъглите в стаята са с отрицателна енергия, затова там се слагат мебели. Центърът на стаята е с положителна енергия. Затова там се слага кръгла или правоъгълна маса. Хубава енергия, която е динамична се движи между тях. В спалнята е добре дамата да има най-малко два комплекта бельо - в ярки червено-оранжеви цветове - за любов, секс и за успокояване - в лилаво, синьо или зелено.

Как да сме успешни на работа?

На работното място е хубаво предмети в жълто-оранжеви цветове. Жълтото е мисълта, а оранжевото - новото и иновациите. Червеният цвят е за пари.

1395815

Много хора остават без работа? Какво може да ги посъветвате?

Една техника предлагам, която ако я приложат може и да успеят. Вече 20 години съм на свободния пазар и не само съм оцеляла, но съм издържала сина си. Винаги съм работила. Съвет - на бял лист отляво всеки да запише какво може и какво има. Отдясно - какво иска да постигне в бъдеще. И като разбереш, какво най-добре можеш да правиш, от моженето си може да си направиш професия, която да реализираш. Отмина времето на чиновниците, които имаха спокойна работа и си получаваха заплатите. Сменят се правителства, шефовете и чиновниците си отиват, идват нови.

Нестабилни роднински взаимоотношения? Какво да правим?

Трябва да се обърнат към традициите и своя род. Тежки думи, изречени от близки хора, кръвни роднини, остават и в следващия живот, като огромни рани върху енергетиката и аурата на човек. По-добре да го пореже, отколкото обида. Трябва да се знае, че думите и караниците са по-страшни от една тояга. Ще му минат синините, но тази следа от тежките думи може да предизвика болест. Най-добре е да премълчим. Има начини да се постигне своето и без да се ругае.

По Фън шуй у дома, за да се избегнат такива негативни емоционални моменти и за спокойна обстановка е добре да се поставят правилни форми или предмети в синьо и зелено. Без бодливи растения, може здравец, босилек, мента, която като аромат успокоява хората. Цветята ги усещат тези неща. Има изследвани растения, че пишат стихове, така специалисти са декодирали символите на цветята.

Помагали ли сте на болни хора, да ги лекувате с вашите методи, техники?

Да, един свещеник вече е здрав. Страдаше от тежко онкозаболяване. Казвам, че човек наистина трябва да поиска да оздравее и може да се случи. Защото решението за своето спасение е в самите нас. Аз мога да помогна от 15 до 20 %, ако ми се доверят мога да помогна на 90%, т.е ако съединим тяхната с моята отговорност. Чудеса се случват. 

Край на първа част. Следва продължение... Очаквайте разказът и още снимки на енергийните й глаголически картини.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар