Вход | Регистрация

Асфалтират улици след 40 г. в Златаришко

Дейността е част от проект за 5 млн. лева

Асфалтират улици след 40 г. в Златаришко
Снимка: Thinkstock/Guliver

На десет основни улици в пет златаришки села ще бъде положен асфалт след повече от 40 г. Добрата новина съобщи кметът на Общината Пенчо Чанев.

В Горско Ново село ще бъдат преасфалтирани 3 улици, в селата Родина, Росно и Калайджи - по 2 улици, а в Сливовица – 1.

По думите на кмета улиците са асфалтирани преди още той да бъде роден.

"Проектът е изработен през 2009 г., кандидатствали сме през 2010 г и "бавно и полека достигнахме до реализирането през 2013 г.". Откакто последният изпълнителен директор на Фонд "Земеделие" пое фонда, нещата се случваха доста бързо. Преди това ставаха изключително бавно.", похвали се градоначалникът.

Средствата, с които ще бъде реализирано асфалтирането, са по мярка 321 от ПРСР и това е напълно допустимо. Сумата, останала след изграждането на "зеленото училище" и зеленчуковата градина, ще бъде вложена в асфалтирането на около 10 км четвъртокласна пътна мрежа в общината. Проектът е на стойност около 5 млн. лева.

"Малките общини не можем да кандидатстваме по ОПРР и ни остава единствено тази мярка. И, тьй като имаме спечелени други проекти, но неотчетени, ние можем да кандидатстваме по другите мерки.", обоснова се Чанев.

Асфалтирането ще започне след подписване на анекс с Фонд "Земеделие" за окончателните суми. Искането за анекс е изпратено преди две седмици. След започване на дейността и при топло и сухо време се очаква тя да приключи в рамките на 30-35 дни.

За тази година Община Златарица е реализирала проекти за около 2,5 млн. лева.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар