Вход | Регистрация

АЗПБ има нов шеф

Това е бившият министър на земеделието Венцислав Върбанов

АЗПБ има нов шеф
АЗПБ

Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) има нов председател.

Това е Венцислав Върбанов. Той е избран на мястото на Христо Цветанов, който подаде оставка преди Нова година, поради лични и бизнес ангажименти, информират от АЗПБ. За зам.-председател е избран един от най-големите зърнопроизводители от Югоизточна България – Николай Димов.

Върбанов е бивш министър на земеделието. Той е и народен представител в три поредни състава на парламентарната Комисия по земеделие и гори. Към настоящия момент е изоставил политическите ангажименти и се е отдал изцяло на своя земеделски бизнес – зърнопроизводство и животновъдна дейност.

Той ще ръководи АЗПБ за период от 3 години.

Смяната става в навечерието на Втората национална среща на земеделските производители в България, която ще се проведе в Златни пясъци, в началото на февруари и чиито домакин ще е земеделската асоциация.

По време на двудневния форум ще бъде представена най-актуална информация по отношение на новостите в Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г. и прилагането й в България – Програма за развитие на селските райони, директно подпомагане и пазарна подкрепа.

Срещата ще събере на едно място представители на бизнеса, държавните органи, неправителствените организации и медии. Отсега интересът е огромен и голяма част от местата са ангажирани. Сред гостите на форума ще са земеделският министър и част от заместниците му, евродепутатът Мария Габриел, председателят на парламентарната комисия по земеделие, Светла Бъчварова, народни представители и представители на международни земеделски организации.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар