Вход | Регистрация

Портних обяви начало на „нечувано мащабна” инвестиционна програма

Портних обяви начало на  „нечувано мащабна” инвестиционна програма

Стартът на "нечувано мащабна” инвестиционна програма обяви кметът на Варна Иван Портних. Повече от 200 млн. лв. ще бъдат вложени в редица инфраструктурни обекти, които трябва да бъдат завършени в рамките на една година.  

Най-големият от тях е пробивът на бул. "Левски”, който трябва да бъде готов през следващото лято. Около 200 частни имота, в малка част от които има живущи, попадат в трасето на отсечката и трябва да бъдат отчуждени, заяви Портних. Той сравни сложността на проекта с Аспарухов мост.

Кметът инспектира разширението на ул. "Мара Тасева” в квартал "Аспарухово”, където след ремонта ще има по две ленти във всяка посока. Кръстовището с бул. "Народни будители” ще стане кръгово, а над него ще бъде изградена пешеходна пасарелка. Зоната до канала ще бъде облагородена и там ще бъдат изградени спортни съоръжения и детски площадки. Проектът е на стойност 6,3 млн. лв., от които 4,8 млн. лв. са европейски средства. 

В квартала ще бъдат изцяло ремонтирани и булевардите "Народни будители” и "Първи май”.  През есента ремонтът на Аспарухов мост ще продължи, като Портних изрази надежда, че от агенция "Пътна инфраструктура” ще създадат необходимата организация, за да се избегнат сериозни задръствания.   

Другите предстоящи ремонти са на бул. "Левски” в старата му част, на улиците "Ана Феликсова” и "Цар Борис III” във "Виница”. В близките седмици ще започне и изграждането на парка във "Възраждане”. 

източник: dariknews.bg 

 

 
 
 
 
 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар