Вход | Регистрация

Разрешиха на Шеврон да проучва в Румъния

Разрешиха на Шеврон да проучва в Румъния
Снимка: sxc.hu

Американската компания "Шеврон” е получила три сертификата, които ще й позволят да продължи дейностите си по търсене и добив на шистов газ в източната част на Румъния въпреки споровете около използваната техника хидравлично разбиване, съобщава Агенция "Фокус".

По-рано румънският премиер Виктор Понта наложи мораториум върху добива на природния ресурс. След изтичането му през декември обаче премиерът заяви, че въпросът за шистовия газ трябва да бъде обсъден "по сериозен и позитивен начин”, преди правителството да заеме някаква позиция.

Междувременно от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че на територията на цялата страна не се извършват проучвания или добив на природен газ от шистови скали.

Съобщението е във връзка с разпространената от сдружение "Екогласност" информация по повод възможността за добив на шистов газ в района на Хасково. На територията на страната действа наложена от НС забрана върху прилагането на технологията хидравлично разбиване при проучване и/или добив на нефт и природен газ.

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар