Вход | Регистрация

Рекламираме повече българска продукция

Министерството на земеделието се заема с тази цел

Рекламираме повече българска продукция
Снимка: Север.бг

Министерството на земеделието и храни ще предприеме мерки за реклама на българските продукти, съобщи Димитър Греков по случай българското представяне на Международния салон по земеделие SIA в Париж.

Министърът заяви, че отделна фирма не може да си позволи необходимата реклама и в същото време много фирми могат да се представят достойно.

Освен това той поясни, че българската продукция е с добри качества и неподправен вкус, въпреки това обаче трудно се разпознават на пазара дори и емблематичните ни стоки и затова се нуждаят от популяризация.

Тазгодишното представяне на България на международното изложение е четвърто поред. Общо 11 фирми с месни и млечни продукти, вина и козметика от розово масло са намерили място на българския щанд. Освен тях представени са и традиционните лютеница и чубрица. В изложението за първи път са намерили място и сок и вино от арония.

Според Ангел Чолаков, посланик на България във Франция, участвал в откриването на щанда, все повече френски потребители търсят български продукти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Дневник
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар