Вход | Регистрация

Русенска фирма с отличие за Инвестиционен проект на годината

На церемонията „Инвеститор на годината 2013" награди на най-заслужилите компании връчиха премиерът Пламен Орешарски и икономическият министър Драгомир Стойнев

Русенска фирма с отличие за Инвестиционен проект на годината

Русенската компания "Балканцинк" получи наградата за Инвестиционен проект на годината от Българската агенция за инвестиции /БАИ/. Призът бе връчен на Мария Манчини, съсобственик на "Балканцинк", лично от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на церемонията "Инвеститор на годината 2013".

През миналата година "Балканцинк" изгради производствен комплекс за горещо поцинковане на стоманени конструкции, изделия, детайли и възли.

С част от инвестицията, в размер на близо 1.4 млн. евро, осигурени от най-голямата българска банка, са създадени 40 нови работни места, а очакваният срок за възвръщане на инвестицията е 5 години.

Спечелилата компания разчита на високото качеството на продукта и на конкурентната цена за реализацията му на пазара. Една от целите на фирмата е за кратко време да стане лидер в сектора за горещо поцинковане, както в Северна България, така и в голяма част от Румъния.

На церемонията "Инвеститор на годината 2013" министър-председателят Пламен Орешарски връчи наградата на АББ. Министър Драгомир Стойнев поднесе статуетката на представителите на "Монтюпе ЕООД”, предприятие за металургия и метални изделия.

Другите отличени със статуетката на бик в различните отрасли на икономиката са "Фрапорт Туин Стар", "Комвърс Бълагрия", "Амилум България", "ФеърПлей Пропъртис", "ЛЕМ България" и "Софарма".

1185177



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар