Вход | Регистрация

Сдружение ще бори младежката безработица

300 безработни ще се възползват от проекта на плевенска организация

Сдружение ще бори младежката безработица
Снимка: Thinkstock/Guliver

Плевенското сдружение "Развитие на личността и човешките общности" разработи проект, който цели да насърчи младежката заетост и предприемачество и да намали безработицата.

Сътрудници на проекта са партньор от Великобритания и сдружение "Регионален център за подпомагане на стопанските предприемачи" в Плевен.

Към проекта са привлечени общо 300 безработни на възраст от 18 до 29 години, благодарение на съвместната работа на реализиращите проекта с Бюрата по труда в Червен бряг, Левски, Долна Митрополия и Плевен. Безработните ще получат услуги от 10 обучени консултанти.

Сдружението ще организира и информационен семинар утре в Плевен. На него доставчици на услуги на пазара на труда и обучаващи организирации ще представят различните цели, задачи, дейности и възможности за нови подходи, чрез които да се стимулира младежката заетост и предприемачество, предоставени от проекта.

"Методът на Рихтер" ще е една от темите на семинара – метод на пробуждане на индивида към избор, самостоятелност и отговорност. Кийт Стед от партньорите от Острова ще бъде лектор по тази тема.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар