Вход | Регистрация

Строим VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ през 2016 г.

Всичко зависи от яснотата на документите по проекта

През 2016 г. ще започне евентуалното строителство на VII блок на АЕЦ "Козлодуй”. Изявлението е на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при подписването на споразумения за безвъзмездна помощ по Международен фонд "Козлодуй".

Той заяви още, че все още се водят преговори по този проект и припомни, че за целта кабинетът е дал мандат на Български енергиен холдинг (БЕХ). Според министър Стойнев, за да се изготви акционерното споразумение и след това да се подпише договор е нужно време.

"Това отнема време, може би ще ни трябват приблизително около шест месеца, ако ни устройват параметрите, за да се сключи това споразумение", посочи министърът, цитиран от "Фокус".

Стойнев уточни още, че желанието и на БЕХ, и на американската "Уестингхаус" е, при яснота на всички документи, строителството да започне след 2 години.

Надеждата на енергийния ни министър е България и Русия да могат да постигнат споразумение за намаляване на цената на природния газ, но всичко зависи от преговорите между двете страни.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар