Вход | Регистрация

Строят завод за автомобилни компоненти в Плевен

Заводът ще предложи работни места на 600 души

Строят завод за автомобилни компоненти в Плевен

Реномираният автомобилен доставчик "Нексанс Аутоелектрик”, базиран в Южна Германия, ще инвестира в строителство на завод за производство на кабелно оборудване в Плевен. Това съобщават от общинската администрация в областния град, където вчера се е провела среща между кмета проф. д-р Димитър Стойков и представители на фирмата.

След пручване на няколко възможности в източноевропейски страни и след задълбочен анализ на факторите, обусловени от местоположението, фирмата се спира на плевенския регион, каза на срещата г-н Михаел Круп, отговорен мениджър на проекта. Решаващи фактори за този избор са добрата инфраструктура, много добре развитият пазар на труда и присъединяването на България към Европейския съюз.

В качеството си на  представител на световно наложилата се "Нексанс Аутоелектрик Груп”, новият завод "Електрокабел България” ще произвежда от края на 2014 г. в Плевен кабелно оборудване за водещи европейски автомобилни производители.

При избора на местоположение отделихме необходимото време за основен анализ и сме на мнение, че ", коментира успешното приключване на преговорите

Г-н Круп коментира, че до края на 2014 г. ще бъдат в състояние да доставят на клиентите си висококачествени продукти и допълни, че в края на 2013 г. фирмата е сключила всички необходими договори и в продължение на една година ще изгражда модерен монтажен завод на площ от 5 000 кв. м.

През пролетта стартират необходимите строителни дейности по изграждането на завода под ръководството на строителна фирма от Плевенския регион, като се очаква тържественото откриване да се състои в края на годината, стана ясно на срещата.

Кметът на проф. д-р Димитър Стойков изрази увереност, че Община Плевен и занапред ще продължава да насочва усилията си към привличане на нови инвеститори, създавайки максимално благоприятни условия.

При пълен капацитет на заетост заводът ще предложи работни места на 600 души в сферата на производството, администрацията, логистиката, контрола на качеството и инженерството.

"Нексанс Аутоелектрик" разработва и произвежда кабелни системи и електромеханични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електромобили и хибридни автомобили. Със своите близо 7000 служители в 23 локации групата доставя продукция за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар