Вход | Регистрация

"Южен поток" не е спрян, а временно преустановен!

Това съобщи днес министърът на външните работи Кристиан Вигенин

"Южен поток" не е спрян, а временно преустановен!
iNews/Радила Радилова

Продължават коментарите по повод проектът "Южен поток".

Според министърът на външните работи Кристиан Вигенин той не е спрян, а временно е преустановена работата на българска територия.

"Страната ни смята този проект за важен както за България, така и за държавите от Южна Европа. Реализацията на проекта трябва да е съобразена с европейските правила. Уточненията с ЕК за газопровода ще бъдат направени в "не дълъг период от време", каза Вигенин, цитиран от БТА.

За ситуацията в Украйна и доставките на газ министърът коментира, че според него скоро ще бъде намерено решение със съдействието на ЕС.

Той бе днес в к-с к-с Златни пясъци, Варна за откриването на 30 Среща на Съвета на външните министри на страните-членки на Черноморско икономическо сътрудничество

В изказването си българският външен министър отдели специално внимание на взаимодействието между ЧИС и Европейския съюз. Три страни членки на ЧИС и ЕС – България, Гърция и Румъния, работиха в тясно сътрудничество върху начините за по-нататъшно развитие на отношенията между двете организации и аз вярвам, че този подход ще продължи и за в бъдеще, каза Кристиан Вигенин и допълни, че все още има място за повишаване на взаимодействието между ЧИС и ЕС и насочването му към по-практическо сътрудничество.

Следете ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с най-важното от региона и страната -www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар