Вход | Регистрация

Бурен вятър и снеговалеж в цялата страна

Времето е потенциално опасно, очакват се виелици

Бурен вятър и снеговалеж в цялата страна
Снимка: iNews

Днес ще бъде доста ветровито. Ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад с пулсации до 20-25 м/с в почти цялата страна, съобщават от НИМХ. Обявен е жълт код за потенциално опасно време заради сняг и вятър.

В Центрлана Северна България ще започне застудяване. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.

До обяд в източните райони все още ще превалява дъжд, а в Дунавската равнина - сняг, но след обяд преваляванията ще спрат, а над Югозападна България ще има и разкъсвания на облачността.

Температурите ще се понижават и привечер в Западна България ще са до минус 7° - минус 8°, а по Черноморието - малко под 0°. След обяд атмосферното налягане вече ще е по-високо от средното.

В планините чувствително ще застудее. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Температурата ще се понижи с около 10° и на 1200 метра ще бъде около минус 9°, на 2000 метра - около минус 14°. До обяд все още ще превалява сняг, но по-късно ще спре, а в Рила и Пирин и облачността ще се разкъса.

Още в сутрешните часове силният южен вятър по Черноморието ще стане от запад-северозапад, започвайки да нахлува студен въздух. Температурите през деня ще се понижават, към края на деня вече и малко под 0°. До обяд все още ще превалява дъжд, но по-късно валежите ще престанат. Вълнението ще е 3-4 бала, а температура на морската вода е около 8°.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар