Вход | Регистрация

Велико Търново изпрати първите абитуриенти за 2014 г.

В Деня на славянската писменост и култура дефилираха 537 зрелостници, останалите 259 ще го направят на 25 май

Велико Търново изпрати първите абитуриенти за 2014 г.
Снимка: Север.бг

Музика, цветя, усмивки, закачки, трепети, феерия, младост и... Червен килим. 537 абитуриенти от 10 училища във Велико Търново дефилираха тържествено под аплодисментите и поздравленията на хиляди граждани на старопрестолния град .

Тази година последното "сбогом" на ученическите години за първи път не се случи пред Общината, а в местността "Боруна", в непосредствена близост до ХГ "Борис Денев" и най-забележителния паметник във Велико Търново – Конниците (паметника на Асеневци).

1288715

Атмосферата бе повече от тържествена...

1288719

При посрещането на зрелостниците от всяко училище пред централната трибуна бяха обявявани отличниците на класовете и техните постижения, допринесли за успеха и издигане имиджа на училището, в което учат.

1288714

А гордите класни ръководители и директори бяха поздравявани от градоначалника инж. Даниел Панов, директорът на Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова и директорът на Дирекция "Култура и туризъм" Нелина Църова.

1288720

Тази година вкусът на младите хора в подбора на тоалети, прически и аксесоари заслужава адмирации. Екстравагантните рокли, които преобладаваха в модните предпочитания на момичетата в предишните години, определено бяха отстъпили пред стилните и изискани рокли – основно дълги, с неголеми шлейфове, подчертаващи ненатрапчиво естествената красота и грация на младите дами. В прическите преобладаваха къдрици, плитки и кокове, подредени според изискванията на тоалетите.

1288726

Кавалерите не бяха изневерили на традицията – строги класически кройки и спортно-елегантни модели. И най-важното – от всички струеше нетърпението на Младостта да посрещне предизвикателствата на Живота...!

1288716

Някои от абитуриентите си имаха невероятно сладки кавалери и дами.

1288725

1288723

След като преминаха тържествено по Червения килим и "обраха" дългоочакваните овации, младите "звезди" си направиха снимки за спомен от незабравимия ден пред паметника на Асеневци...

1288730

след което "отпрашиха" за купона...

1288731

Утре от 17:00 ч. своето дефиле ще направят още 259 абитуриенти от 3 училища.

Освен снимки в ГАЛЕРИЯ, може да станете съпричстни с вълнението на тазгодишните абитуриенти и на страницата ни във фейсбук.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар