Вход | Регистрация

Дете и 5-има възрастни пострадаха при 3 катастрофи

Дете и 5-има възрастни пострадаха при 3 катастрофи
Снимка: Булфото

7-годишно дете, две жени и трима мъже пострадаха при пътни инциденти на територията на област В. Търново, съобщават от ОД на МВР в старата столица.

Вчера около 14:30 ч. 44-годишният Й. Ц. от В. Търново, движещ се по ул. "Краков" в града  с лекия си автомобил и приближавайки пешеходна пътека, не пропуснал пресичащите пешеходци – 7-годишно момче от същия град и придружаващата го 27-годишна жена.

В резултат на това е постарадал малолетният пешеходец. Той е откаран във великотърновската болница с контузия на крака и след преглед е освободен за домашно лечение. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна.  Произшествието е обработено по административен ред.

Същият ден около 18:30 ч. на пътя В. Търново – Арбанаси – Г. Оряховица е настъпил друг пътен инцидент. Товарен автомобил, Управляваният от 25-годишният Д. А. от старата столица товарен автомобил се движел с несъобразена с пътните условия скорост.

Водачът загубил контрол над автомобила, излязъл от пътното платно и се блъснал в крайпътен скат. Вследствие на удара се завъртял и се ударил в насрещно движещият се в посока Велико Търново таксиметров автомобил, управляван от 58-годишният Д. Я. от Г. Оряховица.

Пострадали са и двамата водачи. Шофьорът  на товарния автомобил е с фрактура на ключица, а на лекия автомобил с контузно разкъсна рана на коляно. Возещите се в колата пътници – 29-годишна австралийска гражданка и возещите са на задната седалка мъж и жена съответно на 44 г. и 41 г. и двамата от Нова Зеландия, са с контузии в областа на гърдите.

След преглед в Спешна помощ – В. Търново всички са освободени за домашно лечение. На двамата водачи са взети кръвни проби зи химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая в полицейското управление в старата столица е образувано досъдебно производство.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар