Вход | Регистрация

Пак търсят директор за Историческия музей в Плевен

Нито един от кандидатите в първия конкурс не събра необходимия брой точки за позицията

Пак търсят директор за Историческия музей в Плевен
Снимка: РИМ - Плевен

За втори път обявиха конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен. На първия се явиха трима кандидати - археологът Владимир Найденов, досегашният директор на Доходното здание в Русе – Володя Попов и шефът на Историческия музей в Харманли – Тошо Спиридонов. След двата тура на конкурса обаче никой от тях не успя да събере необходимите 60% от точките.

Изискванията към кандидатите във втория конкурс са - завършено висше образование с образователно-квалификационна степен "Магистър” и с професионално направление "История и археология” или "Социология, антропология и науки за културата”. Кандидатите трябва да имат професионален опит не по-малко от 5 години, да познават българското законодателство в областта на културата и да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Като предимство ще се счита, ако имат присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, компютърна грамотност, чуждоезикова подготовка и са участвали в разработването и реализирането на програми и проекти.

Конкурсът отново ще е в два кръга - защита на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей Плевен за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях, след това кандидатите ще се явят на събеседване. Документите се подават в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата, т.е. до края на февруари.

Конкурсната процедура ще се проведе от Комисия, назначена с нарочна Заповед на кмета на Община Плевен, непосредствено след изтичане на срока за приемане на документите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар