Вход | Регистрация

Пари и фурна за близнаци

Добрите хора, които подават ръка, не свършват

Пари и фурна за близнаци
Повече за:

200 лева и фурна за готвене ще получат 13-годишните близнаци Христо и Йоан от Горна Оряховица. Ангажимент към тях са поели младите активисти от "С вяра в доброто". Парите са дарени от млад компютърен програмист, а фурната е от млада дама. И двамата са пожелали да останат анонимни, уточниха от сдружението и допълниха, че се е намерил и човек, който е дал 100 лева за закупуване на пералня втора употреба.

Само за ден, след като разбрали за трудното положение на момчетата, активистите от сдружението събрали 54 лева. С парите закупили на момчетата анцузи, а с остатъка - ученически пособия.

1074628

Драмата на момчетата започва почти след раждането им. Майката страда от психични отклонения и не може да се грижи за децата си. Баба им прави и невъзможното, но си ги прибира от Гърция, където са били с майка си и до края на живота си /преди броени дни/ възрастната жена е правела и невъзможното, за да могат децата да се чувстват и растат нормално, да усещат обич, топлина и закрила.

След смъртта на бабата грижата за Йоан и Христо поема тяхната леля, сестра на майка им, която живее в Нова Върбовка. По информация на младежите от сдружението жената, която е ветеринарен лекар, е съгласна да се грижи за племенниците си и вече се е преместила в Горна Оряховица. За майката ще се направи опит да й бъде осигурено лечение.

За близнаците в грижите помага и треньорът им по борба Николай Ганев. Той също е взел присърце живота и бъдещето на момчетата и в разговор с кмета Добромир Добрев е получил уверение, че и Общината ще помогне на децата.

Желанието и на институциите, и на сдружението "С вяра в доброто", е животът на Христо и Йоан да не пропадне, въпреки трудностите и душевните болки, които преживяват в ранната си младост. Вече не един и двама са подали ръка на момчетата и целта на всички е те да водят нормален живот, като повечето си връстници.

Всеки, който иска да помогне да близнаците, може да потърси посредничеството на "Социално подпомагане” и "Закрила на детето” в Г. Оряховица.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар