Вход | Регистрация

Раздават хранителни помощи от ЕС

Раздават хранителни помощи от ЕС

Продуктите от първи транш по програмата за разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз в община Горна Оряховица ще се раздават от 14 октомври /понеделник/ до 31 октомври /четвъртък/.

Правоимащите от Горна Оряховица могат да получат хранителните продукти от Клуба на БЧК на ул. "Янко Боянов” №2 от 9.00 до 13.00 ч. всеки делничен ден. Помощите за нуждаещите от селищата на общината ще бъдат транспортирани до съответното населено място и ще се раздават там.

За шеста поредна година Българският Червен кръст ще раздава хранителни продукти на уязвими граждани по програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС". Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд "Земеделие”. При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните .

През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 25, 150 кг от 10 вида хранителни продукти: ориз – 3 кг; брашно – 4 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; конфитюр – 2 кг; пчелен мед – 1,5 кг; вафли – 0,900 кг; картофено пюре – 0,750 кг.

Всички списъци на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а предоставянето на продуктите ще се извършва от щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар