Вход | Регистрация

Хаинбоаз = 2,8 млн. лв. след наводненията

Хаинбоаз = 2,8 млн. лв. след наводненията
Областна администрация - Велико Търново

Ремонтът на Прохода на Републиката след наводненията от месец юни, е струвал на държавата 2,8 млн. лева, обяви областният управител на Велико Търново инж. Георги Рачев пред радио "Фокус".

Както е известно, пътят беше затворен на 19 юни, като първоначалните прогнози бяха той да остане непроходим до края на юли. В крайна сметка ремонтът бе приключен 14 дни по-рано.


Рачев отчете, че е подменена изровената асфалтова настилка и са изкърпени всички душки.


Ремонтиран е мостът над р. Еньовица, спрени са пет свлачища, поставени 600 метра нова мантинела и са изградени 320 метра подпорни стени. Почистени са всички канавки от наноси, а на склоновете е разпъната 30 000 кв. метра метална мрежа, която да предпазва от падащи камъни. Поставена е и маркировка на пътното платно.


Освен работата по самия път, ремонтирана е и стената на Килифаревския манастир, изграден е понтонен мост с помощта на НВУ "Васил Левски".


Според Рачев, областта обаче се нуждае от още 1,5 млн. лева, за да обезопаси още 5 опасни участъка. Има и 15 района, които все още не са огледани и предстои комисиите тепърва да влязат в тях и да оценят пораженията.


"Към момента участъците са степенувани по важност. Опасни са 5 такива обекта, за които са поискани средства. За непроверените, когато това стане, отново ще бъдат поискани средства, за да може през 2015 годна да се работи по тях", обясни инж. Рачев.

Север.бг ви припомня в снимки, текст и видео всичко за наводненията от нашия регион.



Източник: радио "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар