Вход | Регистрация

Вероятен опит за атентат срещу Иван Костов? - обновена

Вероятен опит за атентат срещу Иван Костов? - обновена
Снимка: Булфото

36-годишен криминално проявен плевенчанин е нахлул в дома на Иван Костов, в столичния квартал Драгалевци. Той се е опитал да обере дома на политически лидер. Мъжът заплашил с  нож съпругата на политика, но бил заловен от пристигналите полицаи, информират от БНР. 

Сигналът за инцидента е получен в столичната полиция и в офиса на охранителната фирма, която охранява къщата около ч. тази сутрин.

Незабавно към дома е изпратен патрул, който задържа 36-годишният нападател в двора на къщата. У него е открит сгъваем нож, с който той е заплашил домакинята. Установено е, че нападателят е родом от Плевен, а преди време е бил регистриран в полицията в Горна Оряховица за кражба. По късно се очаква от политическата сила, чийто лидер е станал обект на нападението, да дадат официално изявление.

Припомняме, че въоръжен и маскиран мъж е нахлул тази сутрин около 9:30 ч. в дома на бившия премиер и лидер на ДСБ Иван Костов в Драгалевци. По негови думи на "лицето не е успяло да произведе изстрел и няма пострадали".

"Съпругата ми е добре, не съм притеснен и не съм уплашен", заяви самият Костов, цитиран от ТВ7. Съпругата му Елена е настанена в Правителствена болница.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар