Вход | Регистрация

Випуск 2013 - на червения килим!

Някои пристигнаха на бала си с... бетоновоз

Випуск 2013 - на червения килим!
Снимка: Север.бг

Трепетно вълнение, женско кокетство, момчешка показност, родителски заръки...  Първите великотърновски абитуриенти от Випуск 2013 пристигнаха "след петия час" с луксозни автомобили, трабант и… бетоновоз в центъра на старата столица ?!.

За разлика от друг път, тази година нямаше прекалено ексцентрични тоалети, прически и грим. От абитуриентите струеше естествена и неподправена свежест и нормалност, което още повече придаваше на празника им свобода и безгрижие.

Сред шпалир от поздравяващи ги граждани зрелостниците от трите паралелки на ПГЕЕ "А. С Попов" и 59-тия випуск на ПГС "Кольо Фичето”, водени от директора на Гимназията по електроника Нели Николова, с горда стъпка, хванати за ръка, се отправиха към Общината.

Пред нея бе опънат червен килим, по който абитуриентите преминаха като холивудски звезди. А момичета в народни носии връчиха на всеки от тях свитък с поздравление от кмета Даниел Панов.

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков поднесе цветя на директорите на двете училища, които бяха поздравени и от Пенка Игнатова, шеф на Дирекция "Образование, младежка дейност и спорт" и Нелина Църова, шеф на Дирекция "Култура и туризъм".

А "на прага на зрелостта", сякаш част от предварително подготвен сценарий, заваля дъжд, който им "пожела" да им върви "по вода" и "На добър час!".

Утре вечер от 18:00 ч. своя звезден миг на червения килим ще изживеят и абитуриентите от още няколко училища в старата столица.

На младостта и красотата може да се насладите в нашата галерия, както и в албума ни във Фейсбук.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар