Вход | Регистрация

Седмица на „изпята поезия”

Седмица на „изпята поезия”
11 май е специален ден за всички българи  - според православната църква ден на Св. св. Кирил и Методий – братята просветители и създатели на нашата азбука. Това е и професионалният празник на библиотечната колегия в България . Денят е част от Националната библиотечна седмица "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие”, която продължава от 8 до 15 май 2017 година.

Регионална библиотека "Априлов-Палаузов” и нейният екип ще отбележат 11 май чрез различни инициативи, ориентирани към потребителите на библиотеката – настоящи и бъдещи.

Денят 11 май ще бъде "ден на отворените врати” – всеки желаещ би могъл да се разходи из отделите на библиотеката и да се запознае с предлаганите от нея услуги. От 9.00 до 18.00 часа на гише "Информация и регистрация” – централна сграда, I етаж, и в Детски отдел (в сградата на Театъра) ще се извършва безплатна регистрация за библиотечни услуги за всички, които нямат такава или предишната им регистрация в библиотеката е изтекла.

На 11 май в залата за срещи и събития на библиотеката Комисията по библиотечно-информационно обслужване на гражданите при Общински съвет – Габрово ще разговаря за успехите и проблемите на библиотеките в България с ръководството на РБ "Априлов-Палаузов”.

Ето и пълната програма за Националната библиотечна седмица 2017 в Габрово, инициирана от екипа на библиотеката:
 

8–15 май
Седмица на "изпята поезия” – във всеки ден от седмицата в заемната за възрастни ще звучат музикални произведения по известни поетични текстове на български и чужди автори. "Архитектура и библиотеки – минало и бъдеще” – виртуална изложба на сайта www.liggabrovo.com.

9 май 
"Офортите на Рембранд” – гостуваща изложба на НБ "Иван Вазов” – Пловдив. ХГ "Христо Цокев" – 16.30 часа

10 май
"Нощ на литературата” в Габрово – 18 – 22.00 ч., паметникът на Ран Босилек – членове на Клуб на доброволците при РБ "Априлов-Палаузов” ще вземат участие в общоградското четене-маратон по книгата на Андри Снайр Магнасон "Приказка за синьото кълбо”.

12 май 
Работна среща с читалищни библиотекари от регион Габрово във връзка с Регистъра на обществените библиотеки. Ритуална зала на Община Габрово. 10 часа.

Презентация "Четенето – потребност и приключение”, придружена с дискусия върху въпроси, свързани с четенето и удоволствието от него и ролята на библиотеката като място 
за получаване на информация. 
източник: dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар