Вход | Регистрация

Главни герои са хората на Велико Търново

Страница във Фейсбук събра над 1000 харесвания

Главни герои са хората на Велико Търново
Снимка: People of Veliko Tarnovo

Страница в социалната мрежа събра повече от 1000 харесвания за последните 48 часа.

Тя е създадена от новосформирания клуб по фотография към СОУ "Емилиян Станев" във Велико Търново. Казва се "People of Veliko Tarnovo” /"Хората на Велико Търново”/. Използвана е идеята на проекта "Humans of New York” /"Хората на Ню Йорк”/. Подобни страници имат и други български градове, като София и Варна.

Учениците, които планират изложба, споделящи страст към фотографията и намиращи вдъхновение във Велико Търново и съгражданите си, решили да създадат страницата, за да покажат спонтанните човешки емоции, като ги запечатат в непринудени кадри, споделя един от фотографите - Кристина Симеонова.

1204976

Младите ентусиасти, Георги Петков, Кристина Симеонова, Георги Христов, Симона Христова, Ивелина Петкова, Любомира Димова и Ивайло Харизанов, първоначално започват да публикуват снимки от архивите си, когато хората не знаели защо някой се разхожда с апарат и ги снима. Фотосите са придружени с интересни мисли на известни личности като Айнщайн, Оскар Уайлд, Майка Тереза, Ницше, Аристотел.

Обективите на младите фотографи досега са успели да уловят музиканти, влюбени младежи, случайни замислени лица сред тълпата, талантливи художници, улични артисти, играещи деца, усмивки на възрастни хора...

1204975

Едно от нещата, които младежите възнамеряват да правят занапред е да заговарят хората, чиито моментни настроения ще запечатват в кадрите си и да използват техните думи като описание на снимките. Чрез подобни запознанства, немалко хора от старата столица вече разпознават учениците, "въоръжени" с апарат в ръка, разхождащи се из града в търсене на следващия неуловим наглед момент.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар