Вход | Регистрация

Достойните българи са ... в Горна Оряховица!

Местното сдружение "С вяра в доброто" спечели наградата на в. “24” часа

Достойните българи са ... в Горна Оряховица!
Фейсбук

Горнооряховското сдружение "С вяра в доброто" спечели наградата "Достойни българи".

Инициативата е на в. "24” часа и стартира през 2002 г. От тогава всяка година се награждават достойните българи на България, които са помогнали на някого или са спасили човешки живот. През 2007 г. в инициативата се включи и БНТ.

Награждаването им бе днес, в София. Лично Христо Христов, от горнооряховското сдружението получи наградата, съобщи за Север.бг председателя му Лъчезар Любенов. Той се нареди до още наши съграждани. Те са от различни градове и села на България, с различни професии, едни са ученици, други - пенсионери, някои от тях са спасили човешки живот, други са проправили път или са съградили чешма. Трети са дарили всичкото си имане за църкви и манастири. Четвърти са подкрепили хора в беда, пети са поощрили учещите и можещите.

Всички тях ги отличава още нещо общо - че са направили нещо достойно, с което са помогнали на други хора. Понякога дори и на непознати, в някои от случаите - с риск за живота.

Само за една година сдружението "С вяра в доброто” събраха средства и осигуриха пакети с храни за самотни хора, както и дрехи и учебни пособия на деца от социално слаби семейства в Горна Оряховица. Помогнаха и на десетки болни, и бедни хора. Сдружението намери и спонсори, за да облече четирима абитуриенти от града.

Близо 300 наши съвременници са наградени от кампанията на ежедневника за тези 12 години, всички те обединени от своите малки и големи дела, всички те - добротворци.

Досега от област Велико Търново с приз "Достойните българи” са били удостоявани Христо Атанасов, който има приют за сираци в Леденик, и великотърновският хирург д-р Иван Манчев, който спаси крака на сираче от дома в Страхилово, припомня "Янтра днес".

1271983

1272164

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар