Вход | Регистрация

Евакуираха Дебелец заради замърсяване

Евакуираха Дебелец заради замърсяване
Снимка: Булфото

Град Дебелец беше евакуиран заради сериозно замърсяване с изключително отровно химическо вещество, разбра екипът на Север.бг.

Оказа се, че турски ТИР с 20-тонна цистерна е излязъл от пътя на кръстовището за гр. Килифарево. Возилото е влязло в канавката, вследствие на което от цистерната се е изсипала течността, която има остър мирис на лепило.

По първоначални данни отровното вещество е стирен (стирол), информира за Север.бг кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев. 

Уведомени са всички в местната администрация, а екипи на Гражданска защита и Пожарна безопасност са отцепили района и са започнали постепенна евакуация.

Първо е бил евакуиран Дом майка и дете, а после и живеещите в близост граждани. Осигурени са осем автобуса за спешна евакуация, които ще извозят всички хора до гр. Килифарево или гр. Велико Търново, където ще бъдат настанени временно в общински жилища. До момента са евакуирани между 1000 и 1500 души.

Няма никакви жертви до момента, а от местната служба Пожарна безопасност увериха, че ситуацията е под контрол.

На мястото на произшествието работят 3 пожарни автомобила, 1 аварийно спасителен автомобил и 1 автомобил за химическа защита с 17 служители на ОУПБЗН - Велико Търново и 10 автомобила с 42 служители на РУП - Велико Търново.

Движениетото по път Е85 и главен път 551 е добре организирано и няма задръствания.

 

Снимки от мястото на инцидента - тук!


Ако разполагате с допълнителна информация, пишете ни на [email protected]! Може да следите за допълнитлена информация и вув Фейсбук страницата на Север.бг - тук!



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар