Вход | Регистрация

Единство за банковия сектор

Единство за банковия сектор
inews.bg/Марио Евстатиев

Да се подкрепи банковия сектор и да се успокои ситуацията у нас. Около този позиция се обединиха участниците в консултациите при държавния глава Росен Плевнелиев, които заседаваха почти четири часа. 

Банковата система в България е стабилна, добре регулирана и финансирана. Банкова криза няма, има криза на доверието и криминална атака. Те трябва да бъдат преодолени, а виновните наказани с цялата строгост на закона,  допълни той.

Освен истерията около банките бе коментирана и съдбата на сегашното правителство. 

От ГЕРБ поставят ново условие - незабавна оставка, което да предизвика политическа криза и да няма възможност да бъдат взети всички необходими мерки за успокояване на банковия сектор и най-вече на клиентите.

В президентството са председателят на парламента Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, управителят на БНБ Иван Искров, и подуправителят на Централната банка Калин Христов. Освен лидерите на парламентарно представените политически сили - БСП, ДПС, ГЕРБ, в консултациите участват и лидерите на партиите с представители в Европейския парламент – "България без цензура" и Реформаторския блок. 

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар