Вход | Регистрация

ГОРА в полза на гората на "Картала"

Младежи от сдружението започват инфокампания за незаконните сеч и строителство там

ГОРА в полза на гората на "Картала"
Снимка: Север.бг

Младежи от новоучредяващото се сдружение Граждани обединени за реални алтернативи /ГОРА/ във Велико Търново започват срещи с граждани. Чрез тях те ще информират за незаконните сеч и строителството в гората на кв. "Картала" и как частни лица са се сдобили с терени там.

"Нашата основна цел е да защитим гората. Защото всичко уж е редно, а се изсича, а ние не искаме това. Защото това са дробовете на Велико Търново. Искаме да спасим гората на "Картала" и други гори. Писна ни да се подиграват с хората и да ни се усмихнат учтиво. Искаме да се обединим", заяви днес Радослав Филипов, представил на ГОРА, понастоящем безработен. Завършил е "Стопанско управление".

"През терена на "Картала" преминава екопътека, която младите хора искаме да ползваме. Половината от частна къща пък влиза в НАТУРА 2000. Имаме и документ, който упоменава живеещи в гората защитени видове животни. От тях два вида костенурки", казва и Боряна Янакиева, която учи магистратура в Копенхаген, Дания в специалност "Маркетинг и мениджмънт в туризма".

Ентусиастите искат публичност за разрешителните за сеч при частните лесовъди, премахване на заменките, когато се сече в гора, да има залесяване, обществените гори да бъдат защитени.

Сдружението, което засега се състои от 20 души ще работи и подкрепя, и други организации в областта на образованието и туризма.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар