Вход | Регистрация

ОСТАВА и Рафи на УзанаПолянаФест

За трети пореден път "зеленият" фестивал ще събере съмишленици, представители на бизнеса, биопроизводители и творци между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово

ОСТАВА и Рафи на УзанаПолянаФест
Снимка: Север.бг

Група ОСТАВА, победителят от X-Factor Рафи и Bom Bok Orchestra са сред първите участници в музикалната програма на тазгодишното издание на УзанаПолянаФест, съобщават организаторите.

И неслучайно. ОСТАВА миналата година отбелязаха 20 години на музикалната сцена, Рафи е любимец на публиката, а втората група е за нео фолклор.

За трети пореден път "зеленият" фестивал ще събере съмишленици, представители на бизнеса, биопроизводители и творци между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово.

Сред участниците в програмата тази година е екип на център, който ще запознае посетителите с техниката Боуен - холистична терапия, която настройва тялото да се самолекува или по друг начин казано - връща го към "първоначалните настройки". Той ще представи и ателие за практикуване на Дервишки танци.

Фондация ТАЙМ пък е подготвила симулационна игра HOMORESPONSABILIS. В нея различни отбори играят ролите на фирми, работещи на международния пазар с тропическа дървесина - доставчици на дървен материал, производители на мебели и търговци. В играта се залага на активната педагогика за предоставяне възможност на учениците да развият умения за предприемачество, размисъл и оценка.

‘"Център за приобщаващо образование" ще участва на фестивала с детско ателие за приложно творчество за глобално гражданство "С ръце и сърце около света”. Ателието ще "разходи” малчуганите из далечни страни по света, като ще им даде възможност да изработят артефакти от далечни страни като Танграми от Китай, Крилати коне от Непал, рисуване с точки от коренното население на Австралия, Окото на Бог от Латинска Америка, мозайка от хартия със знамето на африканска държава и др.

Целта на фестивала УзанаПолянаФест е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

"Зеленият" форум се организира от Фондация "ТАЙМ – екопроекти”, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Българското национално радио.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар