Вход | Регистрация

Събират стари уреди и гуми

Община Горна Оряховица ще отбележи Европейската седмица за намаляване на отпадъци, която тази година ще се проведе от 16 до 24 ноември.

На 23 ноември /събота/ в Горна Оряховица ще бъдат обособени два пункта с контейнери за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и стари гуми. Единият пункт ще бъде разположен на ул. "П. Р. Славейков” до Обръщалото на автобус №3, а другият-на паркинга пред летния театър. В този ден от 9.00 до 12.00 ч. гражданите ще могат да се възползват от възможността безвъзмездно да предадат за отпадъци излезлите от употреба ел. уреди и стари гуми.

Целта на инициативата е да се насърчи рециклирането на отпадъци. Акцията ще се проведе съвместно с ТРАНСИНС.

Европейската седмица за намаляване на отпадъци е тригодишен проект подкрепян от Европейската комисия до 2011г. Проектът има за цел да организира многократни дейности в рамките на една седмица (от 16.11.1013 до 24.11.2013) из цяла Европа и да повиши осведомеността относно намаляването на отпадъците.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще се проведе под патронажа на Янез Поточник, Еврокомисар за Околната среда.



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар