Вход | Регистрация

11 природни парка в България ще се чистят по инициатива на WWF

Акцент в петото издание на "зелената инициатива" е изграждането на нови кътове за отдих

11 природни парка в България ще се чистят по инициатива на WWF
wwf.bg

Националната кампания за почистване, реконструкция и подновяване на инфраструктурата и маркировката на маршрутите и местата за отдих в 11-те природни парка в България ще се проведе за пети пореден път на 9 юни /събота/. За проявата съобщиха организаторите от Международната природозащитна организация WWF.

Инициативата отново ще събере хиляди хора, загрижени за бъдещето на околната среда и защитената природа на България, надяват се организаторите.

Кампанията е стартирала за пръв път през 2007 г. и вече за нея активно работят и администрациите на природните паркове.

През изминалите четири години в "зелената инициатива" се включиха близо 10 000 души, които събраха над 50 тона боклук и ремонтираха туристическата инфраструктура.

Досега в Националния ден на природните паркове бяха изградени 12 мостове по пътеките и бяха поставени повече от 100 информационни табели, който обясняват правилата за посещение и защо туристите трябва да отнасят обратно със себе си всичко, което са донесли. Акцентът в допълнителните дейности тази година ще бъде изграждането на нови кътове за отдих във всеки от 11-те природни парка.

Най-посещаваните защитени територии в България са Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка (край Габрово), Сините камъни (край Сливен), Персина (край Белене) и Беласицa.

Ежегодно през тях преминават над 10 млн. души, гласи информацията от WWF.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 










Докладвай за нередност в статията
Добави коментар