Вход | Регистрация

Дебелеем и кожата ни се разваля заради... хляба

Диетологът Огнян Симеонов твърди, че проблемите ни се дължат на ГМО пшеницата

Дебелеем и кожата ни се разваля заради... хляба
Снимка: Thinkstock/Guliver

Поутихнаха малко страстите около темата ГМО, но след коментари от специалисти, разпространени в общественото пространство, може отново ще излезе на дневен ред. Особено що се касае до храната, която употребяваме, и най-вече хлябът, без който на трапезата българинът се сяда.

"Българските зърнопроизводители безотговорно използват прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас.

Информацията се потвърждава от американския концерн "Монсанто”, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света", смята диетологът Огнян Симеонов. 

И допълва, че съвременният хляб е сбироток от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази. Неща, които всеки ден натрупваме в организма си.

Защото за никого вече не е тайна, че съвременният хляб е сбироток от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази, - See more at: http://viaranews.com/2014/01/26/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BA/#sthash.CGOO5JHJ.dpuf

Според него у нас е много спорно и доколко се продава черен хляб, защото истинският се прави от малцова ръж – недопустим лукс за страната ни.

Диетологът Огнян Симеонов:
Диетологът Огнян Симеонов:
Диетологът Огнян Симеонов:

В т.нар. заводски хлябове слагат мая – вреден и токсичен продукт, съдържащ термофилни дрожди (захаромицети). Те рязко намаляват калция, особено в организма на децата, може да доведат и до смърт, твърди още Симеонов.

Целият производствен процес на един заводски хляб е точно 1 час и 55 минути. Докато истинските майстори в малките пекарни го правят мераклийски – за 22 часа.

Така всичко, което дишаме, пием и ядем (не можем и без хляб!), се натрупва в човешкия организъм като отрови и тялото ни боледува. Затова и хората страдат от затлъстяване, алергии и имат лоша кожа и нокти, напълняват, подпухват, задържат течности, обобщава диетологът.

Затова много хора ходят с тъмни кръгове под очите, имат лоша кожа, коса и нокти, напълняват, подпухват, задържат течности и се оплакват от алергии. - See more at: http://viaranews.com/2014/01/26/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BA/#sthash.CGOO5JHJ.dpufобобщава диетологът.
затова хората затлъстяват, страдат от алергии и имат лоша кожа - See more at: http://viaranews.com/2014/01/26/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BA/#sthash.CGOO5JHJ.dpuf

<< Sever.bg във Facebook >>







viaranews.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар