Вход | Регистрация

Домашна рехабилитация през зимата

Домашна рехабилитация през зимата
Медицински център "Медика Експерт"

Русенци трябва да са доволни от здравните грижи към тях.

Местният Медицински център "Медика Експерт” предлага вече домашна рехабилитация на своите пациенти.  Екип, в който са включени квалифициран лекар по физикална и рехабилитационна медицина и кинезитерапевт посещават болния в дома му, за да изготвят индивидуална програма за неговото възстановяване, без да се налага той да напуска дома си в предстоящите студени зимни месеци.

Специалистите дори обучават както пациента да се самообслужва, така и неговите близки за това, какво е необходимо да се прави през времето извън работата на рехабилитаторите.

Домашната рехабилитация е изключително подходяща при пациенти с инсулт, инфаркт и Паркинсон, или след операция на горни и долни крайници. Такива пациенти имат нужда от адекватна и навременна рехабилитация.

Здравната каса поема седем дни престой в лечебно заведение за възстановяване, но това време е крайно недостатъчно за да бъде постигнат ефект. При пациенти след смяна на тазобедрена става, рехабилитацията продължава близо 6 месеца, а при пациенти с инсулт, понякога това продължава цял живот, коментира кинезитерапевтът Александър Андреев.

На пациентите и техните близки, се предлагат пакетни карти на достъпни цени, като сумата е в зависимост от броя посещения и процедури.

Записването за мобилните екипи по рехабилитация става на място в кабинет № 122 на МЦ "Медика Експерт”, намиращ се в ДКЦ 1, или на телефон 082/824 563.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар