Вход | Регистрация

Ловеч остава без психо ТЕЛК

Ловеч остава без психо ТЕЛК

Ловеч остава без специализирана ТЕЛК по психични заболявания.

Процедурата е започнала след постановлението на Министерския съвет за промени в Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи, регламентиращи закриването на специализираните ТЕЛК в страната. ТЕЛК-ът е бил към Държавна психиатрична болница – Ловеч.

До края август ръководителите на двете многопрофилни болници в област Ловеч, към които има разкрити общи ТЕЛК (МБАЛ – Ловеч и МБАЛ – Троян), ще трябва да направят всичко възможно да назначат специалисти по психиатрия, очни и белодробни болести, за да се осигури приемственост при освидетелстване на пациентите със съответните заболявания, които до сега са били предмет на гледане от специализираните ТЕЛК.

През август, когато съставите и на двете общи ТЕЛК са в платен годишен отпуск, РЗИ – Ловеч ще направи преразпределение на медицинските експертни досиета на пациентите от област Ловеч, които са били планирани за освидетелстване преди публикуването на ПМС №179/2014 г., с което се разпорежда закриването на специализираните ТЕЛК.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: Зетра медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар